Interview met Biomassafeiten

Nov 9, 2023

“Verspilling geeft mij buikpijn!”

In Nederland werken veel mensen met passie met biomassa als grondstof. Ze werken aan innovaties, verbeteren (productie)processen of maken beleid voor een fossielvrije toekomst. We hebben een reeks gesprekken gevoerd met mensen die werken bij bedrijven waar biogrondstoffen centraal staan. Wij belichten in deze miniserie wat hun drijfveren zijn om te werken aan de transitie naar een duurzame wereld. In de vijfde aflevering hebben wij een gesprek met Lisanne Addink van Coffee Based.

Lisanne Addink trapte het gesprek af met een korte introductie. “Ik heb mijn opleiding gevolgd aan de Technische Universiteit in Delft, als industrieel ontwerper. Mijn afstudeerproject draaide om het ontwerpen van producten met materialen die al voorhanden zijn. Destijds was duurzaamheid nog niet zo’n integraal onderdeel van het onderwijs als vandaag de dag. Het afstudeerwerk was in die zin baanbrekend, omdat ik alle gangbare ontwerpmethoden terzijde schoof. Het resulteerde in een geheel nieuwe aanpak om producten te ontwerpen waarbij afval als grondstof dient”. 

Lees het volledige interview op biomassafeiten: https://www.biomassafeiten.nl/2023/11/09/verspilling-geeft-mij-buikpijn/