Coffee Based winnaar categorie Green Packaging – – Farm to Fork Program

Jul 3, 2024

Coffee Based wint in het GreenSCENT – Farm to Fork Program

Coffee Based, een vooruitstrevende startup gespecialiseerd in het hergebruiken van koffieafval, heeft onlangs de prestigieuze prijs in de categorie Green Packaging gewonnen tijdens het GreenSCENT – Farm to Fork Program in Brussel.

Na alle inspirerende pitches van alle deelnemers, werd Coffee Based in Brussel uitgeroepen tot winnaar dankzij hun vernieuwende visie op duurzaamheid. Het bedrijf onderscheid zich door het omzetten van koffieafval—specifiek koffiedik en koffieboonvliesjes—naar hoogwaardige, bio-based producten.

“Onze inzet voor innovatie en duurzaamheid heeft zijn vruchten afgeworpen,” vertelt Lisanne Addink, die namens Coffee Based de winnende pitch presenteerde. “Dit is een erkenning van ons harde werk en de potentie van koffieafval als een waardevolle grondstof voor groene producten.”

De competitie, georganiseerd door GreenSCENT in samenwerking met Agorize en gesponsord door RETAL, zet zich in voor het bevorderen van duurzame oplossingen binnen de voedselindustrie. Coffee Based imponeerde de jury met hun bedrijfsfilosofie ‘Turn trash into treasure’, wat in essentie de kern vormt van hun bedrijfsmissie.

“We zijn ongelooflijk trots om deze prijs mee naar huis te nemen en het zet ons nog meer op de kaart als leiders in de circulaire economie,” aldus Addink. “Deze overwinning is een belangrijke stap voorwaarts in onze reis naar een duurzamere wereld.”

Met deze recente overwinning kijkt Coffee Based uit naar nieuwe mogelijkheden en partnerships om hun impact op de industrie verder te vergroten en te blijven innoveren in de toekomst.