MAAS en Coffee Based zetten samen de koffieketen op zijn kop

Nov 3, 2017

MAAS, marktleider op het gebied van vendingmachines, en het Rotterdamse Coffee Based zetten een stap voorwaarts naar een circulaire economie. De kersverse partners gaan nieuwe producten ontwikkelen van koffieafval afkomstig uit de koffiemachines van MAAS.

In Nederland wordt er jaarlijks ruim 120 miljoen kilo koffieafval geproduceerd dat grotendeels direct in de vuilnisbak belandt, terwijl het juist veel waardevolle stoffen bevat. Coffee Based heeft de kennis in huis om koffieafval om te zetten in producten. Het eerste gezamenlijke product, een innovatief relatiegeschenk, is een notitieboekje met een kaft gemaakt van koffie en 100% gerecycled Cradle to Cradle papier (zilver certificaat). Het boekje is gemaakt van het koffieafval van precies 1 kop koffie.

Producten van koffie

Dankzij de samenwerking met MAAS, kan Coffee Based haar productlijn uitbreiden met dienbladen, bakjes voor suikerzakjes en creamers en wellicht in de toekomst ook servies. MAAS is al jaren actief om duurzame impact te creëren in de circulaire economie: de machines en bekers zijn recyclebaar, en met dit exclusieve partnerschap wordt ook koffiedrinken duurzaam.

Marlies van Lohuizen, commercieel directeur MAAS: ‘Bij MAAS werken wij er continue aan om een duurzame impact te creëren op het gebied van circulariteit. Wij streven ernaar om al onze producten in een continue cyclus te brengen. De samenwerking met Coffee Based is een belangrijke mijlpaal voor MAAS om ook op het gebied van koffieafval een circulaire economie op gang te brengen. Zo wordt koffiedrinken pas echt duurzaam!’

Lisanne Addink, medeoprichter van Coffee Based: ‘Coffee Based wil de overgang naar een circulaire economie versnellen door koffieafval niet langer te verbranden, maar voortaan in te zetten als grondstof. De samenwerking met Maas geeft ons toegang tot de keten waarin deze reststroom ontstaat en verzameld kan worden. Het Coffee Based notebook is de start van een scala aan toepassingen. Veel producten die nu worden gemaakt van plastic kunnen wij produceren van Coffee Based materiaal. Oftewel, het begin van een toekomst waarin koffieafval meer waard is dan kopje koffie!’

Gratis logo vanaf 100 Cafea of Arabica Cups

Tijdens de beurs krijg je bij aankoop van minimaal 100 Cafea of Arabica Cups een gratis logo op deze cups. Laat jouw logo schitteren en geniet met elke slok van de zichtbaarheid van jouw organisatie!

 

Dubbel voordeel bij een Koffie Recycle Abonnement

Sluit jij tijdens de beurs een abonnement af op onze Koffie Recycle Service? Dan verdubbelen wij jouw winkeltegoed in het eerste kwartaal! Zo start je extra voordelig aan dit duurzame programma dat zorgt voor minder afval en meer biobased producten in jouw organisatie.

Wil je alvast meer weten over de Koffie Recycle Service en het sparen van winkeltegoed, lees het dan the article. Het verhaal liever van ons persoonlijk horen én gebruik maken van de ‘tegoed-verdubbelaar’? Kom dan bij ons langs op de beurs.  

Registreer Gratis 
Meld je gratis aan via deze link. We kijken er naar uit je te ontmoeten! 

Plan vooruit. Maak nu alvast een afspraak met Roy

Wil je zeker zijn van persoonlijke aandacht en uitgebreid advies tijdens jouw beursbezoek? Plan dan alvast een afspraak in met Roy, onze accountmanager in de stand. Roy staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen de optimale keuzes te maken voor jouw organisatie. Boek hier je afspraak met Roy

We kijken ernaar uit je te ontmoeten en staan klaar om je te helpen bij het nog verder verduurzamen van jouw organisatie. Tot dan!