Coffee Based staat op de Food100 lijst

okt 10, 2023

We zijn vereerd dat we in de Food100-lijst staan! Het is motiverend om erkenning te krijgen voor de impact die de werkzaamheden van Coffee Based hebben in het oplossen van onze klimaat- en voedseluitdagingen. Als bedrijf met als core business het omzetten van koffieafval tot innovatieve materialen, weten wij als geen ander hoe uitdagend de stappen naar een circulaire economie zijn. Het gebruiken van ‘afvalmateriaal’ als grondstof is door wetgeving vaak heel moeilijk. Daarom waarderen wij het zeer dat deze prijs ons en 99 anderen een podium biedt om alle innovaties te tonen die al wél mogelijk zijn!

De Food100 lijst bestaat uit changemakers in het voedselsysteem. Ze geven de 100 meest invloedrijke voedselveranderaars van Nederland een podium om hum impact op het voedselsystem meer aandacht te geven. Wij zijn erg trots dat Lisanne Addink, de CEO van Coffee Based, dit jaar op de lijst staat.

Al 6 jaar, is Coffee Based bezig met het verwerken van koffieafval (#koffiedik en #koffievliesjes) tot duurzame en spraakmakende producten. Een groot deel van onze bedrijfsvisie is het creëren van bewustzijn voor de waarde materialen zodat zij niet als afval worden bestempeld. Wij streven naar een biobased en circulaire economie. Voor ons is afval een materiaal dat de weg kwijt is. Wij zijn er om het tijdig een nieuwe bestemming te geven.

Check hier de lijst met alle changemakers: https://www.food100.nl/2023