NIEUW - Cafea Cup

De innovatie van plantaardige materialen voor jouw koffie of thee moment!

Van koffieafval naar stijlvol product

Coffee Based gebruikt koffieafval bij de productie van innovatieve producten.

Koffie Recycle Service

Jouw eigen koffiedik terugkrijgen als mooi product? Dat kan!

Koffieafval omzetten in waarde!

Coffee Based is een innovatief bedrijf dat past in een circulaire economie. Door koffiedik en koffievliesjes te verwerken tot een innovatief materiaal wordt voorkomen dat dit afval wordt. Coffee Based materiaal is biobased en geschikt voor het maken van fascinerende producten.

12 miljard kopjes koffie

worden er per jaar gedronken in Nederland.

100 miljoen kilo koffiedik

komt jaarlijks terecht bij het restafval. Dat is zonde!*

Voorkom CO2 uitstoot

Afvalverbranding veroorzaakt CO2 uitstoot.

Koffiedik recyclen

Wij halen jouw koffiedik op en zetten dit om in waardevolle producten.

Ontdek onze producten op basis van koffiedik en koffieboon zilvervliesjes

De kleur, geur en het sfeertje rondom koffie zorgen ervoor dat dit materiaal, ook na het zetten van een kopje koffie, nog van waarde kan zijn. Coffee Based ziet koffieafval als grondstof en gebruikt het bij de productie van biobased producten.

Laten we samen koffieafval transformeren!

Het Coffee Based team bestaat uit een groep van creatieve en technische mensen die altijd op zoek zijn naar oplossingen voor koffieafval. Het creëren van duurzame designproducten is wat ons hierin altijd drijft.

Coffee Based team

 Wij laten jouw ideeën tot leven komen!

Veel van onze producten kunnen we voor je personaliseren. Denk aan een eigen logo op een kopje of bijvoorbeeld je eigen voorblad in een notebook. Ook als jij een goed idee hebt of een wens voor een nieuw product, kunnen we dit samen ontwikkelen.

Impact; maak de cirkel rond

Bij Coffee Based proberen we zoveel mogelijk impact te maken in de héle keten. Dit gaat verder dan alleen een duurzame materiaal, we kijken naar het hele proces.

Impact; maak de cirkel rond

Bij Coffee Based proberen we zoveel mogelijk impact te maken in de héle keten. Dit gaat verder dan alleen een duurzame materiaal, we kijken naar het hele proces.

Koffie Recycle Service logo

Wil jij ook koffiedik recyclen met jouw bedrijf?

Maak je gebruik van deze service, dan gaat jouw koffiedik niet naar de vuilverbranding, maar wordt deze omgezet in nieuwe producten. En het mooie is, jij krijgt zo je koffiedik weer terug in de vorm van nieuwe producten. En als KRS klant krijg je korting op alle Coffee Based producten in de webshop.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lekker het laatste nieuws lezen bij een kop koffie.